REGIONALNI NOBEL BIOCARE SYMPOSIUM ZAGREB

Pridružite se Nobel Biocare regionalnom simpoziju koji će se održati u Zagrebu, 29.-30.9.2017!

Prijava:

https://www.nobelbiocare.com/zagreb2017

Regionalni simpozij!

Pridružite se Nobel Biocare regionalnom simpoziju koji će se održati u Zagrebu, 29.-30.9.2017, u Hotelu Sheraton. Steknite nova znanja i iskustva u protokolima za zbrinjavanje bezubosti. Slušajte predavanja top predavača koji će podijeliti s Vama svoje spoznaje u 'evidence-based' planiranju terapije, koristeći digitalne tehnologije, najsuvremenije dizajne implantata kao i potvrđene kirurške i restorativne protokole. Upoznajte se s najsuvremenijim trendovima u dentalnoj implantologiji i ne propustite ovaj značajan simpozij koji okuplja doktore iz čitave regije.

Predavači

Prof. Tomas Albrektsson

Dr Albrektsson jedan je od svjetskih pionira dentalne implantologije. Prof Abrektsson 1967. godine usko je surađivao s Per-Ingvar Brånemarkom, ocem suvremene dentalne implantologije, a nakon toga izdao je brojne znanstvene radove. 

 

Prof. Alessandro Pozzi

Pof. Pozzi diplomirao je na Sveučilištu u Rimu 1997, nakon čega je daljnju edukaciju iz područja oralne kirurgije i dentalne implantologije stekao 1998., a iz ortodoncije i gnatologije 2003. godine.
Radio je na istraživačko znanstvenim projektima na Sveučilištu u Rimu, a  privremeno predsjeda na Odjelu za oralnu kirurgiju i implantologiju na Marche Polytechnic Sveučilištu te radi kao gostujući predavač na Sveučilištu UCLA u Los Angelesu. Njegova klinička istraživanja i dokazi njegovih studija iz područja vođene kirurgije i protetike su široko prepoznata i objavljivana.
Dr. Alessandro Pozzi izniman je i svjetski priznat predavač na brojnim edukacijama po cijelom svijetu, a također i u sklopu svoje privatne klinike u Rimu organizira brojne teorijske i praktične tečajeve bazirane na minimalno invazivnim implantološkim zahvatima, CAD/CAM protetici i estetici.

Dr. Oded Bahat

Dr. Oded Bahat se smatra jednim od vodećih svjetskih parodontologa i implantologa u području esteske dentalne medicine.  Diplomirao je 1977. u Južnoafričkoj Republici, specijalizaciju iz parodontologije stekao je u Washingtonu 1977. Od 1983-1987 vodio je Doktorski studij iz parodontologije na Sveučilištu u Kaliforniji. Redovit je predavač na brojnim međunarodnim kongresima o kirurškim temama s posebnim naglaskom na kiruršku rekonstrukciju kosti, meka tkiva i implantološke teme. Dr. Odet je aktivan u znanstvenim istraživanjima te je objavio preko 50 znanstvenih članaka i uređivao brojna poglavlja u raznim priručnicima. Dr. Odet nam dolazi iz SAD gdje vodi specijaliziranu ordinaciju na Beverly Hillsu.

Dr. Giacomo Fabbri

Dr. Giacomo Fabbri diplomirao je na Sveučilištu u Paviji. Aktivan je član prestižne znanstvene akademije u području estetike i protetike (A.I.O.P) - Italian Academy of Prosthetic Dentistry. Objavio je nekoliko međunarodnih članaka u respektabilnim časopisima o temama vezanim za fiksnu protetiku i protetiku na implantatima sa specifičnim naglaskom na estetiku, nove materijale i minimalno invazivne pristupe. Radi sa suradnicima u privatnoj dentalnoj ordinaciji i izniman je stručnjak u području estetske i protetske rehabilitacije na prirodnim zubima i na implantatima. 

Dr. Armando Lopes

Dr. Armando Lopes diplomirao je 2003. na Stomatološkom falultetu u Lisabonu, a od 2004. se priključuje timu prestižne MALO klinike. 
Trenutno djeluje kao direktor MALO klinike, a od 2007. do 2015. bio je direktor Odjela za oralnu kirurgiju. Djelokrug dr. Lopesa usko je vezan za oralnu kirurgiju i implantologiju, uz bogato iskustvo i 'know-how' o potpunoj rehabilitaciji uz korištenje MALO Clinic protokola. Također, Dr.Lopes je ekspert u vođenoj kirurgiji. Jedan je od glavnik spikera navedene klinike te redovito podučava na međunarodmim kongresima, konferencijama i drugim edukacijskim programima o oralnoj kirurgiji, implantologiji i vođenoj kirurgiji. Dr. Lopes je autor više znanstvenih publikacija.

Program

Petak, 29.9.2017.

Theme 1 - Treatment enchancement and refinement - evidence counts

9:00-10:00 Peri-implantitis - a provoked foreign body response and a man-made disease? Prof.Tomas Albrektsson
10:00-11:00 What have we learned from clinical protocols in immediately loaded implants? Dr.Alessandro Pozzi
11:00-11:30 Break
11:30-12:15 Immediate implant placement - what makes it possible? Dr. Oded Bahat
12:15-13:00 Importance of the implant abutment connection for long-ter, stability and clinical success Dr.Giacomo Fabbri
13:00-14:00 Lunch

Theme 2 - Achiving clinical excellence in challenging situations

14:00-15:00 How can digital dentistry facilitate the workflow of implant placement? Dr. Alessandro Pozzi
15:00-16:00 GBR protocols in the esthetic zone - when, why and how? Dr. Oded Bahat
16:00-16:30 Break
16:30-17:30 Peri-implant soft tissue integration - a barrier that should not be broken Dr.Giacomo Fabbri

20:00 - 23:00 Symposium Reception

Subota, 30.9.2017.

Theme 3 - Established strategies of the soon-to-be edentulous patients

8:00-8:45 What are the benefits of using All-on-4 treatment concept Dr.Armando Lopes
8:45-9:30 Immediate rehabilitation of atropic jaws with the All-on-4 treatment concept: prosthetic protocol Dr.Giacomo Fabbri

9:30-10:00 Break

Theme 4 - Treatment planning session

10:00-11:30 Treatment planning session - Experts discuss case each using their treatment approach - Each expert will present their suggestions on how to treat same clinical sitiation, affter which the actual treatment is pressented. 

11:30-12:30 Lunch

Hands-on

12:30-16:30 1 - On1 concept - maintenance of soft tissue attachment around implants Dr.Giacomo Fabbri

  • Learn benefits of leaving the immediate soft tissue attachment intact by not removing abutment base
  • Use the On1 concept for single restoration with immediate temporization
  • Understand the fabrication of screw-retained restoration using On1 Universal Abutment

12:30-16:30 2 - Digital workflow for immediate tooth replacement Dr. Alessandro Pozzi

  • Learn how use of NobelClinician can simplify treatment planning
  • Use the NobelActive implant for immediate placement in anterior extraction sockets using surgical template for pilot drilling
  • Practice how to design a screw retained temporary crown to support tissues when applying immediate protocols with innovative Temporary Snap Abutment and pre-designed TempShell
  • Understand the impact of concave vs.convex abutment profile of conical connection implant systems to guide the tissue

12:30-16:30 3- GBR tchniques with simultaneous implant placement Dr. Oded Bahat

  • Understand when it is safe to place implants in narrow ridges
  • Learn to integrate regenerative procedures with simultaneous implant placement using xenogenic bone replacement materials and resorbable membranes
  • Practice suturing techniques used for regenerative procedures

Master class session

12:30 - 16:30 The All-on-4 treatment concept - and beyond Dr.Armando Lopes

This masterclass will discuss goals in surgical and prosthodontic therapy for fully edentulous patient when using the All-on-4 treatment concept. Clinical management of patients will be presented by demonstrating the data-gathering proces , diagnosis, treatmnet planning, surgical protocols, and fabrication of both provisional and definitive implant-retained prosthesis.

 

Vrijeme i mjesto održavanja:

Petak, 29.9.2017. i subota 30.9.2017., Hotel Sheraton Zagreb

 

Cijena:

Cijena za registraciju nakon 1.7.2017.
- Simpozij sa svečanom večerom: 350 €
 

Cijena za HANDS-ON:
- 95 €
 

Cijena za MASTER CLASS:
- 75 €

Kako ostvariti posebne pogodnosti? - Kontaktirajte Novodent

RIJEKA 051 701 704
ZAGREB 01 457 7846

Detaljne informacije možete pogledati na linku:

https://www.nobelbiocare.com/zagreb2017